Copyright © 2018
Maskindrift AS


HVLdesign - skreddersydd webdesign

C460

Halmblåser og fôrutlegger

Trykk for å forstørre bildet

McHale C460 er en kombinert halmblåser og fôrutlegger, som kan brukes til foring av surfôr og kan også enkelt brukes til å distribuere langfibret fôr slik som høy og halm.

En sentral funksjon i C460 er dens 2 trinns girkasse. Dette gjør at føreren enkelt kan justere hastigheten fra 280 rpm for foring med silo til 540 rpm for strøing med halm.

Foring:
McHale C460 er en ideell maskin til foring av surfôr og høy. Med 2-trinns girkasse kan silo eller høy fordeles nøyaktig hvor det er ønskelig. Hastigheten på transportbåndet er proporsjonalt, slik at føreren kan justere foringshastigheten avhengig av materialets tetthet og sammensetning.

Strøing:
McHale C460 kan brukes til å strø halm raskt og effektivt. Tuten kan roteres 300 grader, noe som gjør strøing enkelt på steder hvor det er vanskelig å komme til. Halm kan blåses 18m til høyre side og 13m til venstre side av maskinen.

Hovedfunksjonene på McHale C460 er:

Maskinens spesifikasjoner


1. Maskinens oppbygging:
McHale C460 er en kompakt maskin som er lett å manøvrere. Maskinen er designet slik at den er smal nederst og blir bredere høyere opp på maskinen. Dette er et element som holder maskinen lav for å sikre god sikt. Dette sikrer også at dersom eventuelt løst materiale kommer over toppen, ikke blir liggende på maskinen men faller ned på gulvet.
Trykk for å forstørre bildet
2. Svinghjulet (blåseturbinen):
Det 1,57 m store svinghjulet er utstyrt med 6 blader. Dette gir et kraftig sug for en effektiv distribusjon av materiale. Svinghjulhusets design sørger for at alt løst materiale blir blåst ut.
Trykk for å forstørre bildet
3. Transportbåndet:
Transportbåndet består av et hydraulisk drevet kjede med spiler. Det er 10 spiler som er montert på et 11 mm herdet kjede. Kjedet og spilene tar ballen inn i maskinen, spilenes format har blitt utformet for å sikre konsekvent og sikker mating til rotoren. Rotasjonshastighet på transportbåndet er justerbar via kontrollboksen i traktoren.

Transportbåndet går under rotoren som er plassert bak svinghjulet. Hvis gress samler seg mellom transportbåndet og bunnen, kan dette fjernes ved å reversere transportbåndet.
Trykk for å forstørre bildet
4. Blåse & Foringstut:
McHale C460 er utstyrt med en tre-trinns tut. Dette minimerer motstand og maksimal blåseavstand oppnås. Utkastertutens regulering går gjennom en bue for å sikre at det er minimal motstand. Tutens utforming reduserer risikoen for blokkeringer og gir jevn levering av materiale.

Tuten kan dreies 300 grader for enkel spreding i bygninger med en åpning. Halm kan blåses 18 m til høyre side og 13 m til venstre side av maskinen.

Tuten er joystick kontrollert, slik at føreren kan justere tutens høyde og kasteretning lett fra styreboksen i traktoren.
Trykk for å forstørre bildet
5. Rotor og kniver:
Materotoren er utstyrt med 48 kniver montert på seks plater. Dette river effektivt opp ballene slik at materialet lett kan blåses ut.
Trykk for å forstørre bildet
6. Rotor med reimdrift:
Reimsystemet som driver materotoren, kan frigjøres hydraulisk. Dette sikrer at svinghjulet kan jobbe uavhengig av rotoren. Dette gir også en rekke fordeler ved at:
  • Svinghjulet (blåseturbinen) kan oppnå full hastighet før rotoren begynner å mate
  • Kraftbehovet reduseres
  • Mindre sannsynlighet for blokkering ved oppstart
Trykk for å forstørre bildet
7. Lasting av Ball:
Bakluken på maskinen kan brukes til å laste en ball på maskinen uten behov for en ekstra traktor. Baklukens design er skålformet, noe som gjør at når en ball er lastet opp på bakluken, kan ballen holdes der, mens hyssing eller nett blir fjernet.

Sylinderens festepunkter på bakluken sørger for maksimal løftekraft slik at de tyngste ballene kan håndteres. Baklukens og transportbåndets posisjon sikrer at kvadratiske eller rektangulære baller også kan lastes.
Trykk for å forstørre bildet
8. Elektronisk styreboks:
McHale C460 kontrolleres via en elektronisk styreboks, som gjør det mulig å styre maskinens drift fra traktorens førerhus.

Hovedfunksjonene operatøren effektivt kan styre via styreboksen er:
  1. Transportørens hastighet og retning
  2. Baklukens posisjon
  3. Utkastertutens posisjon og høyde
  4. Rensegrindens posisjon
  5. Aktivering og deaktivering av rotor

Retningen og høyden på tuten kan kontrolleres via en integrert joystick på styreboksen i traktoren.
Trykk for å forstørre bildetTekniske spesifikasjoner:
Minimum kraftbehov 51 kW (70 Hk)
Vekt 2015 kg
Lengde (dør åpen) 5,50 m
Lengde (dør lukket) 4,20 m
Bredde 2,02 m
Høyde 2,45 m
Mål innvendig (B x H x L) 1350 x 1220 x 1400 mm
Ballekapasitet 2 x 1,5 m diameter baller
Styresystem Elektronisk med joystick
Max spredeavstand 18 m
Antall spiler på transportkjede 10
Antall plater på rotoren 6
Antall kniver 48
Girkasse 2-trinns
Rotordrift Reimdrift
PTO 540 RPM
Transportkjededrift Hydraulisk
Tutens svingmulighet 300 grader
Tutens urforming 3-delt
Hjuldimensjon 10,0/75-15,3
Traktor montering Drag for trekkrok
Antall blader på svinghjulet 6
Minimum oljemengde 35 l/min @ 160 bar
Hydraulikktilkoblinger 1 x trykk, 1 x retur
Les mer hos McHale
 
Tilbake