Copyright © 2018
Maskindrift AS


HVLdesign - skreddersydd webdesign

F3100 front slåmaskin

Trykk for å forstørre bildet


McHale ProGlide slåmaskinserie er utviklet av McHale sitt design team. De har kombinert sin ekspertise om høsting, energi og teknisk kunnskap, for å utvikle en serie med slåmaskiner bestående av: F3100 frontmontert, R3100 trepunktsmontert bak og B9000 butterfly, som er både høyre og venstre trepunktsmontert maskin.

Standard funksjoner på F3100 frontmontert slåmaskin inkluderer:


Pro Glide serien av slåmaskin tilbyr en rekke unike funksjoner som gir:
  • Overlegen flyteevne
  • Selvjusterende knivbjelkevinkel
  • Konstant knivbjelkemarktrykk
  • Utvidet knivbjelkebeskyttelse
  • Optimal stengelbehandling
  • Rene skårer
  • Større effektivitet
  • Optimal transportstilling
  • Økt synlighet
Trykk for å forstørre bildet
McHale Pro Glide F3100 frontslåmaskinens fjæring gjør at knivbjelken kan bevege seg uavhengig av traktorens fronthydraulikk.

Det patenterte fjær/kompensatorsystemet, sikrer at knivbjelkens marktrykk opprettholdes gjennom hele det 500 mm vertikale bevegelsesomr%ådet, i tillegg til at knivbjelkens kuttevinkel justeres automatisk opp og ned, ved endringer i terrenget.
Trykk for å forstørre bildet
Frontslåmaskinen har sin egen uavhengige fjæring. Dette gjør at slåmaskinen automatisk flytter seg opp og ned uavhengig av traktoren, og har et vertikalt bevegelsesområde på 500 mm. Hvis du kjører ned i en dump, vil vinkelen på knivbjelken automatisk justere seg ned. Dersom du kjører opp en skråning, vil knivbjelken automatisk justere seg opp. Trykk for å forstørre bildet
Tverrgående bevegelse på 17 grader gjør at knivbjelken følger høyre til venstre, eller venstre til høyre endringer i grunnforholdene, uten at knivbjelken overbelastes.

Når maskinen møter en stigning eller fall i grunnforholdene, justerer knivbjelken automatisk sin kuttevinkel, for å sikre optimal kutting og jevn stubbhøyde.
Trykk for å forstørre bildet
Pro Glide slåmaskinene er utstyrt med en ekstremt sterk helsveiset knivbjelke, som er utstyrt med 7 skiver. Disse sørger for en arbeidsbredde på over 3 meter.

Skivene er drevet av ståltannhjul, som går i en helsveiset knivbjelke fylt med olje. Dette sørger for at drivlinjen blir kontinuerlig smøret, og sikrer en stille drift og maksimal levetid.
Trykk for å forstørre bildet
McHale Pro Glide kommer standard med stengelbehandler i stål, som effektivt gjør gresset så luftig som mulig.

For å minske tørketiden og redusere eksponering av f˘ret i forhold til været, lager McHale Pro Glide en jevn ranke, ved at stengelbehandleren jobber over hele arbeidsbredden på slåmaskinen.

Posisjonen på stålfingrene tillater kraftig stengelbehandling. Dette sikrer at McHale Pro Glide serien kan levere en jevn ranke som tørker raskt. Skulle en finger komme i kontakt med et fremmedlegeme, vil den rotere ut av veien.
Trykk for å forstørre bildet
Stengelbehandleren er drevet av en mekanisk girkasse. Hastigheten kan enkelt justeres mellom 700 og 1000 rpm ved at man drar i en spak. Trykk for å forstørre bildet
Operatøren kan velge mellom seks forskjellige intensiteter på stengelbehandlingen.

Operatøren har også muligheten til å justere bredden på skåren, slik at det kan velges mellom en smal skår, eller bredspreding.
Trykk for å forstørre bildet
McHale Pro Glide serien er utstyrt med en ekstra kraftig 1000 rpm drivlinje. Kraften blir overført via en Walterschied P stjerneaksel.

Disse kraftoverføringsakslene sørger for en veldig lett og enkel tilgang til alle smørepunkter, uten behov for uryddige anti-rotasjons kjettinger på akselvernene. Bruken av disse vernene resulterer i forbedret sikkerhet for operatøren, da de sørger for en lengre levetid.
Trykk for å forstørre bildet
Slåttebjelken
Pro Glide slåmaskinene er utstyrt med en ekstremt sterk helsveiset knivbjelke, som er utstyrt med 7 skiver, som sørger for en arbeidsbredde på over 3 meter.

Skivene er drevet av ståltannhjul, som går i en helsveiset knivbjelke fylt med olje. Dette sørger for at drivlinjen blir kontinuerlig smøret, og sikrer en stille drift og maksimal levetid.
Trykk for å forstørre bildet
Girkassen
Knivbjelken er drevet av en kraftig rettvinklet girkasse som er plassert bak den indre skiven.

Plasseringen av girkassen gjør at man kan lettere slå inn i hjørner og langs kanter, uten å oppleve problemer.
Trykk for å forstørre bildet
Lav bjelke
Knivbjelken er blitt utformet slik at forkantens lave avrundede profil lar den helsveisete knivbjelken gli jevnt over bakken.

Knivbjelkens skrå forkant sørger for at gresset blir separert fra jorda, samtidig som skader på bakken blir redusert.
Trykk for å forstørre bildet
Kraftige tannhjul
I knivbjelken blir kreftene overført til skivene via kraftige ståltannhjul.

Tannhjulene som driver de enkelte skivene, er montert i en fremre posisjon på knivbjelken. Dette leverer optimal kutting og maks fremdrift, selv når du arbeider med tunge/våte avlinger.
Trykk for å forstørre bildet
Skivenes design
Skivene er spesielt designet for å slå perfekt uansett forhold. De er også plassert i forkant av bjelken, noe som fører til at fremdriften kan økes, uten at kuttingen reduseres. Knivene er selvrensende, da de står fritt til å snurre 360 grader. Knivene roterer med en god overlapping, som sikrer et rent kutt.

Hver skive har sin egen individuelle beskyttende sikkerhetsmekanisme. Dersom skiven treffer et fast objekt, vil en sporkile på skiven ryke, slik at tannhjulene i bjelken spares.
Trykk for å forstørre bildet
Knivene
De 110 mm knivene roterer og overlapper hverandre meget nær overflaten av knivbjelken, og sørger for et rent kutt.

Ved hjelp av en spesialdesignet spak, kan knivene byttes raskt og enkelt, uten bruk av annet verktøy.

En værbestandig verktøykasse er montert på maskinen, for oppbevaring av reservekniver og diverse annet verktøy.
Trykk for å forstørre bildetTekniske spesifikasjoner:
Dimensjoner og vekt
Transportlengde 1,98 m
Transportbredde 2,94 m
Transporthøyde 1,45 m
Vekt 1250 kg
Kutteaggregat
Arbeidsbredde 3,00 m
Strengbredde 1,3 m - 2,3 m
Antall kutteskiver 7 stk
Antall kniver 14 stk (2 per skive)
Kuttehøyde 25 mm - 75 mm
Hastighet 3200 rpm
Knivbytte Hurtigbytte
Stengelbehandler
Type Bevegelige stålfingrer
Hastighet 700/1000 rpm
Traktor
Min kraftbehov 80 hk / 59 kw
Innfestning Triangel hurtigkobling
PTO hastighet 1000 rpm
Lysutstyr LED
Hydraulikk Ett stk enkeltvirkende uttak m/flyt
Min. oljemengde 20 l/m @ 160 bar
Kapasitet 3,5 ha/t
Les mer hos McHale
 
Tilbake